Tekstovi29 stepen – karmički stepen

06/10/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/10/71847640_404407683791865_4172871211249827840_n.jpg

Ja kada odlazim, znam gde i čemu idem i šta ostavljam, i zato se nikad ne vraćam.  Astrologija se najbolje uči na ličnom iskustvu i primeru. Dugo me je bolela glava i bila sam tako opasno ljuta na ovaj 29 stepen a onda sam u jednom trenutku prestala da se svađam sa njim. Tek kad se iskreno pomiriš sa nekim, makar to bio stepen mog podznaka, onda shvatiš koliko tu ima ljubavi i lepih epizoda u životu. O pričama ću neki drugi put…

Kad se zapitate šta znači i kakvu sve simboliku ima 29 stepen, bolje da ne razmišljate o tome jer je to veoma nepredvidiv stepen. Astrolozi ga zovu stepen plača, karmički stepen ili stepen magije. Ja ga po potrebi zovem najmudriji ili najgluplji stepen jer je u njemu skrivena ogromna mudost koja vas tera napred. Pokreće nas da konstatno radimo na sebi i učimo. Od nas samih zavisi da li ćemo, koliko ćemo i šta naučiti. To je stepen u kom se znak završava i tu je kraj potpun i onda nastaje kompletno oslobađanje.

Živiš život i onda shvatiš da taj život nije tvoj i onda pobesniš i kažeš sebi. Sada ćete da vidite kako ja to radim. I kreneš laganim koracima pa prođeš jednu priču koja se završi, pa kreneš u drugu i tako koračaš ka onoj koja će ti doneti potpunu ljubav, sreću, uspeh i  celinu. 29 stepen donosi puno uspona i padova. Kao da po nekoliko puta krećeš iz početka. Nije kao, nego je istina. Samo se treba pomiriti sa tim, kretati se stalno napred, uskladiti se i onda je sve lakše.

Postoji predivan nedostatak brige (to nekako dođe kasnije) u ovom 29-om stepenu. To je ustvari spremnost da preduzmemo rizike, da eksperimetišemo, da stvaramo a onda kad se nešto raspadne, kad nečemu dođe kraj prosto ne brinemo. Ne brinemo jer to je ustvari znak da će doći nešto novo, nova prilika. Kako sazrevamo onda više nemamo težinu, onaj težak osećaj kad dotknemo dno ili dođemo do kraja nečega, posla, ljubavi, nekoga….nego je osećaj veoma, veoma dobar.

Mesečev simbol ovog stepena je “Čovek se zabavlja crtajući oblake”. Znamo da je oblak zatvorena forma-način postavljanja granice da ograniči prostor. Naši životi su puni oblika. Oblik našeg rada, naših odnosa, zdravlja, ljubavi i naših strahova. I tu je jedna prosta mudrost jer oblik je forma koja može da se menja. Samo je potrebno malo želje,  kreativnosti, malo snage i ljubavi (najviše ljubavi prema sebi ) da se krene u igru preoblikovanja. Pa iz ničega, iz ravnog, teškog, dosadnog, nezanimljvog života, života u kojem trpite, pređete u nešto magično, neobično, divno ali naravno neispitano. A tu smo baš iz tog razloga…

Svaki znak ima 30 stepeni. Svaki stepen u okviru kuće je označen od 0-29.29 stepen je poslednji stepen do kojeg planeata putuje u okviru jednog znaka. Ako imate neku planetu na 29 stepenu u bilo kom znaku onda kažemo da je planeta stacionirana na karmičkom stepenu u vašem ličnom astrološkom grafikonu. I dolazimo do ove rečenice: Ako je planeta na tom stepenu, u tom položaju u trenutku rođenja onda to znači da ste veoma blizu savladavanja neke važne lekcije (koja je vrsta lekcije to se vidi u kom je znaku, kući i koja planeta u pitanju), ali može proći dugo dok je savladate. Osobe sa sa planetama ili ascedentom na ovom stepenu moraju mnogo toga da nauče.

Sam stepen u sebi sadrži neodlučnost, teško donošenje važnih odluka ili ishitrenost u donošenju odluka. Kod nekih osoba je to tačka slabosti, loših izbora, teškoća i kriza. Skoče u bazen a ne provere da li ima vode u njemu.

Sunce na 29 stepenu – Potrebno je da se usresredite na svoj identitet i osećaj sopstva. Iskreno odgovorite na pitanje- Ko sam ja? Da li još lutate i tražite sebe, da li tražite svoju zvezdu uspeha i ostvarenja. Duboko razmislite o svojim korenima. Držite ego pod kontrolom jer u suprtonom taj isti ego će slomiti nad Vama. Samo ako imate viziju i cilj, ostvarićete svoje želje, u suprotnom ostaćete pred zaključanim vratima Početka. Nemojte sebi dozvoliti na nestanete u neostvarenim snovima, vizijama koje nisu ugledale svetlost nijednog dana. Neke osobe (nižeg psihološkog nivoa) sa Suncem na ovom stepenu predstavljaju sebe u lažnom svetlu.  U ovom stepenu nema sredine ili ćete postići sve ili ništa. Obratite pažnju  na zdravlje, posebno na srce, leđa i kičmu. Žene sa Suncem na ovom stepenu lako mogu da pogreše u izboru partnera pa pronalaze partnere koji se kasnije pokažu kao lenji, pasivni, sa malom količinom ambicije. Ili nikako ne mogu da se izbave ii paralelenih, tajnih odnosa. Dobiju muža ali u kvaru. Muškarci sa Suncem na 29 stepenu mogu imati poteškoća u u poslovnoj oblasti i bar jednu veliku promenu karijere. Zdrastveni problemi takođe im mogu doneti zastoj.

Mesec na 29 stepenu- Izuzetno jaka i izražena intucija. Prvo reagovanje, utisak o nekome ili nečemu je u većini situacija najbolji ako je mesec u povoljnom znaku i dobrim aspektima. Verujete svojim instinktima i refleksima. Ovakav položaj Meseca donosi promenljivo raspoloženje, stalne sukobe sa svojim osećanjima i potrebama. Znate već kako to ide, kad po nekoliko puta u životu vršite veliko spremanje emocija u fioku pa ih onda vraćate blizu srca. Potrebno je da shvatite svoje potrebe i želje i tek tako ćete pronaći odgovarajuću osobu i shvatiti ko Vas voli. Donosi problem sa majkom, sestrama, drugim ženskim osoboma iz životnog i radnog okruženja, probleme u vezi začeća. Nije pravilo naravno jer sve zavisi od pozicije Meseca i aspekata ali nekad daje teškoće da se ostane u drugom stanju. Uvek budite iskreni prema sebi i ono što vam je potrebno jer u protivnom ako se budete vodili materijalnim stvarima, trpeće vaše srce i duša pa i vi sami. Obratite pažnju na stomak, grudi, reproduktivne organe. Ima i onih trenutka u životu kada se zaljubite i u isto vreme shvatite da to niste trebali da uradite. Neuzvraćene emocije. Deža vu se često dešava kod osoba sa Mesecom na 29 stepenu. Mesec predstavlja emocije i u ovakvom položaju daje da osećaju ili dobijaju ljubav previše ili premalo. Može doneti teškoće sa roditeljima, puno selidbi, nemogućnost da se stekne svoj krov nad glavom.

Merkur na 29 stepenu – Merkur je planeta komunikacije i intelekta pored ostalih simbolika. Osobe sa ovim stepenom Merkura trebalo bi da se izražavaju što je moguće jasnije jer sam način komunikacije može biti konfuzan. Daje visoku inteligenciju ili nedostatak. Napisala sam već da nema sredine. Takođe je potrebno da stalno rade na sebi, svom obrazovanju, usavršavanju i da što više čitaju. Može doneti probleme sa učenjem, ispitima takođe i sa  psihom, ekstremitetima (rukama i nogama), ramenima i plućima. Probleme sa jedinim detetom ili vezano za potomstvo. Donosi krajnosti. Veoma iskrene i neiskrene osobe- lažove. Lažu druge a i lažu sebe ako je merkur u nepovoljnim aspektima.

Venera na 29 stepenu – Donosi  traženje, lutanje, razna jaka ljubavna iskustva koja dožive svoj kraj. Simbolizuje teškoće u emotivnimi bračnim odnosima, razvod kao i pogrešan izbor partnera iz razloga što ne daju sebi prostora da tu osobu upoznaju, ne idu u dubinu, već su na početku zaslepljene lepotom, lepim manirima partnera, možda i količnom novca koju osoba poseduje, ako poseduje. Mada i nije pravilo jer ovde osećanja brzo buknu i nema kontrole. A ko ume da kontroliše osećanja osim ljudi koji ih nemaju. Tajne ljubavne veze, veze sa oženjenim muškarcima. Primetila sam u nekoliko slučajeva kod klijenata da ima se ponavlja ista priča: Zaljube se u nekog muškarca uđu vezu, veza se završi i ti muškarci se vrlo brzo ožene. Daje većinom žene ljubavnice ili žene koje se bolje osećaju kao ljubavnice nego kao žene u braku. Donosi razvod ali i teškoće, čekanje da se ostvari bračna zajednica jer znamo da je Venera signifikator braka. Nekad se i ne ostvari bračna zajednica (naravno sve to zavisi od ostalih pozicija planeta i aspekata). Ili ima puno ljubavii ili jako malo  kao i onih lažnih). Naravno daje i zdrave i čvrste ljubavne veze, one istinske koje traju ako je dispozitor venere u dobrom znaku i aspektima. Mora da se prođe kroz nekoliko ljubavnih krahova da bi se došlo do takve ljubavi. Muškarci kao i žene sa Venerom na 29 stepenu mogu da budu veoma neverni.

Mars na 29 stepenu – Mars je planeta akcije i energije tako da ova planeta na ovom stepenu može da ukaže na osobu koja ima previše ili premalo energije. Mislim na energiju koja je potrebna za sve u životu, bilo da se radi o poslu, ljubavi, o sebi. Osobe mogu da budu totalno bez kontrole u svemu, preterano agresivne, impulsivne ili preterano pasivne. Ovde je potrebno da se uspostavi ravnoteža. Fokus treba da bude na razvoju samopouzdanja i samopoštovanja što je najbitnije. Izražene glavobolje, opasnost od povreda, posekotina, sa krvlju. Potiskivanje strasti. Daje premalo ili previše seksualne želje kao probleme sa potencijom kod muškaraca. Veliki uspesi u poslu ili veliki problemi. Neke osobe sa ovom pozicijom po nekoliko puta kreću pa prekidaju sa poslovima. Ovde je samo potreban realan fokus kada je u pitanju posao jer ipak je to veoma mudar i snažan stepen.

Jupiter na 29 stepenu – Simbolizuje širenje ali i preterivanje tako a i ovde imamo previše nečega. Jupiter je planeta optimizma i ekspanzije tako da je nekim osobama koje imaju ovaj položaj potrebna lekcija o umernosti. Daje veoma galantne osobe ali i jako škrte, osobe koje preuveličavaju sebe i daju nerelna obećanja.. Ovde je bitno iskustvo života i konstano napredovanje i učenje. Problemi sa kukovima, jetrom i butinama.

Saturn na 29 stepenu – Osobe sa ovim stepenom treba da nauče da prihvate odgovornost života i da budu organizovanijie, ukoliko to nisu.Treba da uče na svojim problemima, ograničavanjima i da ih prihvate. Daje jake realne ambicije i ostvarenja u poslu kao i neambicioznost.  Moraju da prevaziđu svoje frustracije kako bi bili što uspešniji.  Ovde imamo u negativnoj konotaciji i manjak strpljenja, probleme sa autoritetima.

Uran na 29 stepenu –  Uran je planeta nečeg novog, originalnog, ekscentričnog pa u pozitivnoj konotaciji daje baš takve osobe a u negativnoj, osobe koje se plaše da rizikuju,   treba da probaju da budu drugačije i da se otrgnu svojih ustaljenih navika. Često žive tuđ život a kako vreme odmiče sve se lošije osećaju u svojoj koži. Problemi sa zglobovima i nervnim sistemom.

Neptun na 29 stepenu: Iz iskustva sa klijentima primetila sam da većina osoba koje Neptuna na ovom stepenu nikako da se suoče sa realnošću života. Naravno da one imaju svoju stvarnost ali čak ni tu stvarnost ne umeju da ooblikuju. I onda se traže lutaju a ne shvataju kolika je moć i snaga u njima. Beže od svojih problema ili se prave da ti problemi uopšte ne postoje. Ovde postoji opasnost od velike zavisnosti kada su u pitanju narkotici. Problemi sa psihom, nervinim sistemom, stopalima.

Pluton na 29 stepenu: Pluton je planeta transformacije, moći i kontrole tako osobe koje imaju ovakav položaj mogu u potpunosti promeniti svoj život ili se opirati toj želji. Svaki kraj jeste novi početak i kad jednom to shvate sve ide lakše. Treba da nauče da se kreću brže kroz život i da se suoče sa prošlošću jer ako zaglave u njoj, ostaće i neće biti srećne…Problemi sa reproduktivnim organima.

Autor teksta – Astrolog Ivona Dubravka Beara

 

 

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png