TekstoviKako Saturn deluje!

31/05/2019by Sasa Colic0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/05/saturn-slika-za-tesk-za-sajt.jpg

Život je dar, a patnja je rezultat neznanja.

Klijenti po prirodi stvari, žive u nekoj vrsti konfuzije pre nego se odluče za konsultaciju. Mnogi od njih se ustručavaju, premišljaju i iskreno muče strepeći od strašnih stvari u njihovoj karti.

Već je opšte poznato da su tranziti Saturna oni koji privlače najveću pažnju. Delom iz razloga što u jednom znaku boravi oko 2,5 godine, a delom zbog zloglasne reputacije koja ga prati, a koja nekako najlakše ulazi u uši. Da li je smisao života živeti u večitom strahu ili tu postoji i nešto više, da ne kažem lepše?

Evo jednog primera: zamislite da vam u posetu (u određenu kuću horoskopa) dođe mudri starac, hladnog pogleda ali oskudnih i oštrih komentara. Svratio i eto ostaće dok god je to potrebno! Možete li zaista biti ravnodušni i mirne duše živeti sopstvenim ritmom ne obazirući se na gosta? Naravno da ćete prvo biti u šoku šta vas je snašlo, zašto baš kod vas da odseda, ima tu još kandidata za prenoćište, ali kako je njegovo držanje tako odmereno, a osmeh se ne nazire, nekako vam je neprijatno da ga pitate. Stoga, kukate tiho u sebi, pitate se šta sam skrivila da me ovo snađe i vremenom se navikavate na čičicu. On ništa ne govori, ali više ne možete da ostavljate cipele po sobi, bačen peškir na patos kupatila ili neoprane sudove na stolu. Trosed vam više nije tako udoban pod starčevim prodornim pogledom pa od gledanja serija i filmova nema ništa. Ono društvo koje vam upada nenajavljeno i ostaje do kasnih sati istog dana ste obavestili da imate najvećeg smora u gostima i da se strpe neko vreme. Nekako ne ide, a i ne prija vam taj hladan pogled.

Kako vreme prolazi, shvatate da je baš lepo vratiti se u dom u kome je sve na svome mestu (jer ste tako ostavili jutros kada ste krenuli na posao da se ne bi susreli sa dekicinim pogledom) a to znači i da ćete imati dovoljno vremena da se pozabavite stručnim materijalom zbog ispita koji vam omogućava napredovanje u karijeri. Svojevremeno, kada vam je predočeno da je to put kojim možete napredovati, prvo što vam je palo na pamet je bilo: pa kada da stignem? Nemam vremena ni ovako, a kamoli još i to? Ali, evo bliži se termin ispita i vi ste skoro pri kraju! Vrativši se sa polaganja shvatate da je čikica otišao, ali niste sigurni da li će se vratiti pa još uvek, po navici, sklanjate stvari za sobom, ako kojim slučajem svrati. Nije da vam nedostaje, ali odjednom imate toliko slobodnog vremena! Slobodni ste da radite šta vam je volja i nekeko se osećate snažniji, verujete u sebe i baš ste zadovoljni. Tada se pitate: šta bih mogla za sebe da uradim?

Naravno, uopšte vam ne pada na pamet da su dekica, ispit i ovaj osećaj stabilnosti nekako povezani, jer zaboga ko bi to pomislio!?

 

Sasa Colic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png