TekstoviKo vam je suđen? Asteroid Juno

31/05/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/05/juno-slika-za-tekst.jpg

Juno (Hera) je na neki način kao Venera ali Venera simbolizuje ljubav i privlačnost dok se simbolika Juna više odnosi na odanost i privrženost. Juno u horoskopu predstavlja bračnog partnera ali i sve osobe sa kojima smo u dužim vezama  više od godinu dana, ustvari partnere koje posmatramo kao bračne ili želimo da to budu. Simbolizuje osobu ili osobe (ako imamo predispozicije za više brakova) sa kojima ćemo podeliti život ili neki deo života. Ne, partnera kakvog želimo, (za to su zaslužni Mars i Venera) već partnera kakvog ćemo dobiti. Kako to funkcioniše? Npr: imamo neku željenu sliku partnera pa i pronađemo takvog ali ne udamo se za njega, već dobijemo nekog sasvim drugačijeg. Nekad se ispostavi kao dobro a nekad kao loše (u zavisnosti od položaja polja braka, planetica, aspekata u ličnom horoskopu). Asteriod Juno u muškim horoskopima simbolizuje lične ambicije, posao i odnose sa saradnicima.

5.kuća opisuje sve partnere sa kojima smo u romantičnim ljubavnim pričama dok 7. kuća opisuje prvog bračnog partnera, 9. kuća drugog (ako imate predispozicije za više brakova), 11.kuća trećeg itd. On ima jači uticaj kada se nalazi u petom, sedmom  i devetom polju a može biti slabiji u npr. prvom i trećem, mada sve zavisi od znaka i same njegove jačine u odnosu na druge planete. Zajedno sa Venerom u analizi dolazimo do srži emotivnog života. On ustvari simolizuje pronalaženje srodne duše. U ženskom horoskopu on predstavlja budućeg supruga. Takođe je važan njegov uticaj u sinastriji jer ukazuje na karmičku sudbinu partnera.

Juno predstavlja bračnog partnera kao i vreme ulaska u brak u ženskom horoskopu. Naravno posmatramo planetarne aspekte u analizi. Npr: povoljan tranzit Jupitera u odnosu na ovaj asteriod može da ukaže na period poznanstva budućeg partnera. Povoljan tranzit Jupitera u odnosu na Sunce, Mesec, Veneru zajedno sa Junom ukazuje na razvijanje odnosa kao i vreme udaje.

 

Juno u znacima uopšten, kraći opis: Pogledajte gde se nalazi u vašem horoskopu

Juno u Ovnu ili u 1. kući: Simbolizuje energičnog, dinamičnog partnera, velikih ambicija sportske građe ili nekoga ko voli neki oblik sporta. Osobu otvorenog duha sa pojačanim egom a u negativnoj pozciiji agresivnog, dominatnog i napetog. Aktivan odnos u kojem moraju oboje da se prilagođavaju jedno drugom inače dolazi  do kraha. Mada, ovaj položaj Juna često donosi razvode i više brakova. Ona priča: Želim da se brzo udam a još brže razvedem (čitajte – pobegnem). Kada se nalazi u 1. kući bračni partner može da lako postane centar vašeg života u dobrim aspektima a i centar vašeg razaranja u negativnim. Ovo je veoma naglašeno ako se Juno nalazi blizu Ascedenta ili u prvih 10 stepeni od Ascedenta.

Juno u Biku ili u 2.kući: Simbolizuje partnera većinom lepe spoljašnosti, radosnog i atraktivnog. Partnera koji čvrsto stoji na zemlji po svim pitanjima. U negativnoj konotaciji može vam doneti osobu koja je veoma tvrdoglava i jako okrenuta hedonizmu. Povoljan položaj za odličnu zaradu, platu  ako se nalazi u Biku kao i drugom polju a ukazuje da novac dolazi i kroz brak. Prosperitet u braku. Neke osobe sa ovom pozicijom se odlično udaju, a neke i teže da se dobro udaju. Osobe koje su previše materijalno naklonjene mogu jako dugo i ostajati čak i u veoma lošim brakovima. U periodima novčanih kriza može doći do raspada bračne zajednice.

Juno u Blizancima ili u 3.kući: Ako se kojim slučajem udate za tihu i mirnu osobu nećete biti zadovoljni. Ovaj položaj simbolizuje partnera koji je inteligentan, pričljiv , veoma aktivan. U negativnoj konotaciji ćete dobiti površnog partnera koji život shvata kao dečiju igru, tj. partnera na koga baš i ne možete da se oslonite. Daje nekad dva braka kao i to da je srodna duša drugi bračni partner. U braku je veoma bitna komunikacija a ako ona izostane onda nastaju jače krize. I ovde je jaka usmerenost na decu, majčinstvo.

Juno u Raku ili u 4. kući: Sa ovom pozicijom partner je jako emotivan i osetljiv a možete i Vi imati takve karakteristike. On će se svakako pojaviti čak iako su loši aspekti jer je deo karme. U negativnoj konotaciji brak može biiti bolešljiv kao i partner, sklon alkoholu npr. Nikako ne birajte partnere koji su lenji i okrenuti svojim majkama, edipovci. Često se dešava da se porodica tako jako umeša u brak da posle nema izlaza.  U lepoj konotacji sa lepim aspektima dobićete osećajnog partnera usmerenog ka vama i porodici.

Juno 2Juno u Lavu ili u 5: kući: U povoljnim aspektima bračni partner je ambiciozan, neko ko je usmeren na karijeru ali i na Vas.  Kreativan je, obožava decu, sport, ima dosta hobija. Izuzetno prosperitetan brak. U negativnoj konotaciji žena može da bude u senci muža a i može da dobije muža koji je dobar za sve, samo ne za nju (nezreo,sebičan, sa jakim egom). Ovaj položaj donosi osobi težnju ka flertu a i bračni partner može biti okrenut ljubavnim iskušenjima ako su napeti aspekti.

Juno u Devici ili u 6. kući: Težite ka partneru koji je inteligentan, vredan, pažljiv,  usmeren ka poslu i živi zdravim životom. Ukoliko ste skloni analizi , prvenstveno kritici, bračni odnosi mogu imati svoje uspone i  padove. Mada u negativnoj konotaciji možete dobiti partnera koji ima tu manu. Većina ovakvih brakova (nije pravilo, naravno) je izgrađena na razumu tako da posao i karijera mogu postati važniji od emocija i romantike. Ukoliko su povoljni aspekti bićete zadovoljni brakom kao i izborom bračnog partnera a ako su nepovoljni, partnerstvo i posao, aspekti materijalnih pitanja se mogu sukobljavati. Ovde je jako važna ravnopravnost ako želite da očuvate brak. Takođe pošto je ovo 12. kuća u odnosu na 7. kuću pazite dobro, donosi neverstvo supruga.

Juno u Vagi ili u 7.kući: Ovo je najbolja pozicija za brak ako su svi aspekti usklađeni pa tu i nemam šta previše da pišem. Brak savršen sa puno ljubavi, poverenja i harmonije. Brak koji traje u vremenu. Partner lepe spoljašnosti sa lepim manirima i dobrim ukusom za umetnost. Sam bračni život budi u Vama razne talente kao i promene u Vašem životu i ličnosti. Partner je temelj života. U negativnoj konotaciji ovde su zastupljene turbulencije, neverstva. Sa negativnim aspektima možete dobiti partnera koji voli samo sebe, sebičnog, narcisoidnog i sklonog drugim ženama.

Juno u Škorpiji ili u 8.kući: Ovaj položaj Juna donosi energičnog, ambicioznog i strastvenog nekad i jako tajanstvenog partnera. Da bi bračni život bio potpun sa emotivne ali i novčane strane, bitno je da napravite balans u oblasti seksualnog života. I onda će sve super funkcionisati. Takođe je ova pozicija odlična za novac (Vaš kao i Vašeg supruga).  U negativnoj konotaciji daje propast braka, razvod, posesivnog, agresivnog i ljubomornog partnera. A mooguće je da se te karakteristike pokrenu i kod Vas u braku. Ako primetite to – odmah se menjajte jer u suprotnom dolazi do jakih sukoba. Brak Vas sigurno transformiše u svakom pogledu. Osobe, muške i ženske sa Junom u Škorpiji su veoma dobri ljubavnici.

Juno u Strelcu ili u 9.kući: Na prvom mestu potrudite se da bračnog partnera dobro upoznate jer kasnije možete shvatiti da je imao potpuno drugačiju prošlost od one za koju Vi znate. Partner obrazovan u većini slučajeva, radoznao, inteligentan, avanturistički nastrojen, voli putovanja. Može biti iz daleka, stranac ili druge vere. Brak je jedna velika avantura. Takođe u povoljnim aspektima daje da je druga bračna zajednica dosta srećnija. U negativnoj konotaciji partner će biti neko ko dosta filozofira, samo priča, preuveličava stvarnost i uživa na ušrtb Vašeg truda.

Juno u Jarcu ili u 10. kući: Sa povoljnim položajem i aspektima Juna dobićete stabilnog, ambicioznog, praktičnog partnera koji će Vam pomoći na svim poljima, nekoga ko je vešt u organizovanju, planiranju i koji će Vam pružiti sigurnost. Obično se ulazi u brak u povoljnim aspektima od 28. do 38. godine. U negativnoj konotaciji dobićete partnera koji jeste vredan i radan ali statičan, zatvoren u sebe sa niskim procentom emotivne inteligencije. Partnera koji obavlja stvari motorički. Mada većinom ovi brakovi traju i ako nema ljubavi, tj ako su zasnovani na materijalnom aspektu. Neke osobe sa ovim položajem Juna se ne odlučuju za razvod kako ne bi ugrozili svoju karijeru ili društveni položaj.

Juno u Vodoliji ili u 11: kući: Bračni partner veoma zabavan, duhovit, drugačiji, savremenih shvatanja sa izraženom brzom logikom. Neko koga pokreće optimizam i kome je veoma bitan društveni život. Možete ga upoznati preko prijatelja ili se udati za jednog, na skupovima. Mada sa Junom u Vodoliji u pozitivnim aspektima većinom se želje ostvaruju, mislim na želje koje se odnose na bračnog partnera. Može biti genijalan. U negativnoj konotaciji udaćete se za čudaka, osobu koja jeste u braku ali živi kao da nije ili za nekog ko baš ima problema psihičke prirode.

Juno u Ribama ili u 12.kući: Ponekad ako su dosta loši aspekti u odnosu na ovaj asterioid do braka i ne dolazi. Sa nekim aspektima teško se pronazi bračni partner, on ostaje u svetu snova. Ovde je potrebna jaka obazrivost kad birate bračnog partnera, mislim na osobe koje vam nude brak jer možete lako pogrešiti u izboru. Sa pozitivnim aspektima eto savršene ljubavi, brak potpuno emotivno zadovoljavajući. I nemojte da se udate za nekog iz sažaljenja ili ako mislite da možete da ga spasite ili promenite. Primetila sam da neke osobe sa ovom pozicijom jako žele da partner sa kojim su u tajnoj ljubavnoj vezi postane bračni partner.

Astrolog Ivona Dubravka Beara

 

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png