TekstoviMesec kvadrat/opozicija Venera

30/05/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/05/47577210_640016323063172_3701021830618808320_n-1.jpg

Osetim te nekada kao da si tu…Dotakneš mi dušu, pa nastaviš dalje. Kaže mi jedna klijentkinja koja ima Mesec u Jarcu u kvadratu sa Venerom u Ovnu : „Znaš Ivona ja sam bre mnogo problematična i u uvek se ponašam kao polu-luda u ljubavi, nikako da se sredim. Nisam baš puno neverna, malo se valjda ne računa ..”Aspekata za neverstvo, nezadovoljstvo u ljubavi ima dosta. Ja se tako šunjam po netu i na nekom forumu pročitam da su Mesec i Venera u lošem aspektu jak pokazatelj za neverstvo. Ne pogrešila sam, pisalo je “siguran pokazatelj”.  Svašta ja čitam. Mislim na natalnu poziciju, ako imate ovaj aspekt u svom horoskopu. Naravno da da i naravno da ne, jer svi mi imamo slobodnu volju. Pitanje je da li smo skloni iskušenjima, koliki  nam je stepen moralnosti, da li se ubrajamo u više ili niže psihološke tipove ljudi. Ima jačih pokazatelja za prevare od ovog aspekta.

Nego, da se vratimo na Mesec u kvadratu ili opoziciji sa Venerom. Mesec i Venera nose u sebi žensku energiju i igraju jaku ulogu u odabiru partnera kakvog želimo. Mesec simbolizuje naše emocije i sve ono gde se i pored koga  osećamo stabilno, sigurno i bezbedno. A Venera vuče više kao seksualnosti i govori nam o tome koliko i na koji način dajemo i primamo ljubav. Istina je da je ovo problematičan aspekt koji donosi jako nezadovoljstvo kao i probleme u emotivnoj oblasti. Neusklađenost, prividnu harmoniju koja se brzo sruši. Zašto je to tako? Sa ovim aspektom emotivne potrebe su u suprotnosti sa našim ličnom potrebom da volimo i da budemo voljeni. Tako ideš, zaljubljuješ se, odljubljuješ, probaš, lutaš i onda shvatiš da ne može sve ono što želiš jedna osoba da ti pruži.

Uzmimo primer Meseca u Jarcu i Venere u Ovnu. Osoba kroz Mesec teži stabilnom partneru koji je čvrsto drži i uliva joj sigurnost, nikako dramatične i dinamične partnere a sa druge strane ova Venera u Ovnu žudi za izazovima, za strastima, za uzbuđenjima. Negde duboko u sebi želi direktnog i strastvenog partnera. Zaključak je sa ovim aspektom osoba teško pronalazi odgovarajućeg partnera koji može da ispuni sve potrebe njenog ili njegovog Meseca i Venere (partnera pored kojeg se osećaju emotivno i materijalno sigurno i partnera pored koje se osećaju voljeni, privučeni strastima). Tako dolazimo do nedoumice koju ljuljašku da izaberemo.. …gde neke osobe izaberu da budu sa dve osobe ili odlaze od Meseca ka Veneri pa se vraćaju i tako u krug. Znači ovaj napet aspekt daje konstantno nezadovoljstvo sobom i haos u ljubavnom životu.  Reakcije i osećanja teško mogu da se kontrolišu. Osoba je u sukobu sama sa sobom, može biti i rastrzana između porodičnih, bračnih obaveza i želje za slobodom, novim ljubavnim izazovima. Kvadrat između Meseca i Venere može nekad da da teži prelazak od devojke ka ženi, nemogućnost ili teškoće da se zatrudni ili odbijanje majčinsva. Naravno nije pravilo, jer sve mora da se potvrdi kroz ostale aspekte. Daje svađalice,osobe koje kontriraju sebi a i drugima, imaju sklonost da optužuju druge za sve ono što one rade. Majke se većinom ne slažu ni sa jednim izborom partnera  i uvek je tu neka pometnja u odnosima. Daje osećaj da su nedovoljno voljene, osećaj nezadovoljstva svojim izgledom.

Ali uvek postoji rešenje …tu je negde u srcu …Samo se treba odlučiti…

 

Bottom of Form

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png