BlogVenera u 12-om polju – samo malo drugačije

06/10/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/10/53034563_832770833728324_4102300633674022912_n.jpg

Jedan davni pogled unazad na 12 polje i ljubav. Venera u 12.om polju, ako vlada 12 poljem i ako prolazi kroz njega. Ovde možemo dodati malo Neptuna, Meseca, ustvari istina je da ima puno aspekta koji govore o tajnim odnosima, ne bih stigla da ih nabrojim za godinu dana…

Ljubav je ljubav, samo drugačije miriše. Cvet u sebi nosi poruku i poneku tajnu, pa tako i ljubav. A ja nikad nisam volela ruže, gardenije da…uvek… I u svakoj ljubavi postoji trenutak kad pomislite da je to to. A ako postoji trenutak, onda i jeste …

Dođe dan, posle svih onih nerviranja, preispitivanja i svađa sa sa samom sobom, kad prosto shvatim da me odgovori više ne zanimaju. Pronaći ću ih sama, mada ih negde duboko u sebi osećam. Radujem im se, raduje im se i ona. I mrzela sam se, jer su me plašili i govorili mi da zbog nje neću nikad biti srećna – srećna u ljubavi.

Govorili su mi da ću svaku ljubav koju dotaknem malo jače izgubiti, da nikada neću voleti, da previše gledam bajke, da nikad neću pobediti. Ja hoću da volim, a ne da pobedim. Da pobedim šta? Ljubav?

Zaboravili su da u svakoj bajci postoji i dobra vila. I jedna takva vila mi je rekla da je moja ljubav skrivena, tamo negde daleko, iza i da je trebam pronaći, trebam je osetiti, jer ona je nečujna, nevidljiva. Biće tvoja, idi pronađi je i nećeš je izgubiti jer ona baš čeka na tebe. Svidele su mi se njene reči ali… Nisam je tražila iz inata. Takva sam. Već sam se vrtela u stvarnim naizgled ljubavima. I iskrena da budem nikad nisam stvarno osećala da volim, a volela sam mnoge (kao prava žena koja ne zna šta želi).

I naravno kako se to dešava u svakoj bajci, pa i u mojoj, ona me je pronašla. Taj osećaj je u meni. I uvek ga iznova doživljavam i kad nisam pored njega. Fatalan, dubok, mirišljav… da, tajan… Posebna, jedinstvena i skrivena u meni ta ljubav.

Zauzet je da, istina. To ste već shvatili. Jer ta Venera u tom Neptunovskom zadnjem polju i donosi takvu ljubav, Tajnu, nečujnu, nevidljivu ali jaku. Jaka, ozbiljna, odgovorna, nepoklebljiva, nije plašljiva, nikad ne pokazuje slabost i nikad ne plače. Ili je on takav. Svejedno tu je…

Uopšte je nije teško ugledati, jer gde je Venera tu je ljubav. I često kažem sebi – Pa draga moja, pomiri se sa tim… (ma pomirila sam sam ja sa mnogo strašnijim stvarima).

Zapamtila sam Viline reči koje su mi pomogle u momentima svađica sa ovim poznatim pitanjem. I šta ja sad da radim? Ništa, ama baš ništa nemoj raditi, samo ga voli. Poslušala sam je i ništa nisam radila, nisam sebe ispitivala, a ni njega, nisam se brinula gde je i kada će otići, vratiti se, nisam imala ni želju da izbrišem gumicom onu prvu stranicu (jer onda ne bi bio zazuzet, a ja ne bih imala ljubav, ljubav na koju sam tako dugo čekala). I od svih tih silnih ništa, dobijem predivnu, skrivenu, nečujnu ljubav u kojoj tajno uživam.

Njena priča je priča o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Možda neko to osuđuje, ali nisam ga ja birala već moje srce, nisam ga ja tražila, on je pronašao mene. A ko zna, možda sam i pobedila u nečemu.

Jer istina je da je i on zauzet sa mnom…jer Venera je njegova a ne moja. Glumci – nepoznati…

Piše Astrolog Ivona Dubravka Beara

 

 

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png