TekstoviVenera u konjukciji sa Saturnom

06/10/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/10/72273931_509940789855881_4026010405200461824_n.jpg

Konjukcija ove dve planete može da bude veoma loša (ako su Venera i Saturn u znaku u kome se ne osećaju dobro i ako dispozitori ne vade priču). To jesu karmičke ljubavi sa kojima moramo da se susretnemo, suočimo i ponekad odbranimo. Osobe sa ovim aspketom ne mogu slobodno i otvoreno da izraze svoja osećanja, čak nekad ne mogu da ih shvate. Ovde postoji strah od ljubavi, od odbacivanja ljubavi (što se dešava sa jedne ili sa druge strane). Teško se zaljubljuju i vezuju ali kad se to desi spremne su na kompromise, odgovorne su, jako verne i posvećene. Ovde može biti prisutan strah od ljubavi, odbacivanje iste, osećaj neke vrste cenzure u ljubavnom smislu. Uskraćena ljubav u detinjstvu, od roditelja, osećaj koji ponekad razdire u smislu ne dobijanja ljubavi u onoj razmeri kakvu želimo. Kao da su emocije na rezervi i kad su veoma jake. A sa ovom kombinacijom i imamo jaku ljubav kojoj preti opasnost od zamrzavanja. Osobe sa ovim aspektoma prolaze kroz žrtvovanja, patnju ako u odnosima radi prividne sigurnosti ali I kroz duže periode samoće. Ukoliko su venera I Saturnom u znacima gde se dobro osećaju I u dobrim planetarnim aspektima sa planetama, onda vidimo čvrstu, iskrenu ljubav, brak koji traje. Mesec je takođe i plodnost i ponekad ova konukcija ako je jaka i ako su Mesec i Saturn u ložem položaju i napetim aspektima sa drugim planetama može da ukađe na sterilitet kao i na ostale probleme sa matericom i jajnicima.

Venera sa Saturnom jeste i sladoled a ima simboliku i bolesne ljubavi, tj ljubavi koja se razboli.  Ipak treba ići putem pozitvnosti ovog aspekta kako bismo uživali u ukusu sladoleda. U zavisnosti od celokupne slike horoskopa može ukazati na brak koji se ostvaruje kasno, na usamljenost, česte i duže periode samoće, odnose koji prolaze kroz sito i rešeto. Odnose u kojima su osobe veoma zahtevne ili njihovi partneri. Često ih prati osećaj usamjenosti iako su sa nekim a konstatno vode borbu sa nedostatkom samopouzdanja.

Ovde vidimo potrebu, želju, žudnju za bezuslovnom ljubavlju koja će trajati večno, tj do kraja. Nekad i traje. Ako krene teško i to putem nevoljenosti, nezadovoljstva, hladnoće ove osobe dosta dugo ostanu lojalne porodici, braku, nekoj lepoj ali lažnoj slici skladne porodice. Ne žele izneveriti svoje bližnje a u isto vreme nisu spremne za rizik upuštanja u nešto novo. Jedno je ugled a drugo prava istina. Neki se čvrsto drže odnosa jer ima pruža osećaj materijalne sigurnosti, dok drugi i ulaze u odnose zarad toga. Imamo i onu treću stranu, kada se ljubavi ruše baš zbog novca: Ako partner ne zarađuje dovoljno, ako ne želi da radi, ako ne želi da pruži porodici ili partnerki materijalnu sigurnost, odnos propada.

Ovde treba biti dovoljno jak, hrabar kako biste u sebi pronašli ono šta želite i čemu težite. Veoma su dobri u skrivanju svojih osećanja, dobro ih kontrolišu jer misle da će tako sakriti svoju ranjivost. A šta u stvari rade? Tako ustvari sebe blokiraju nedopuštajući ljubavi da ih obuzme. Sa godinama i zrelošću ukoliko je energija dobro usmerena, ljubav im je bliža i ostvarljivija, ukoliko je neutralisana karma. Trebalo bi dobro proceniti svoje želje i u kojoj meri one imaju veze sa osećanjima. Materijalna strana je svima bitna, mada neke osobe sa ovim aspektom ulaze u odnose iz pogrešnih razloga i ne sa toliko jakim emocijama. Ljubav, posao i novac u prvom planu. Materijalno ih čini sigurnim i bezbednim ali kod nekih to prevagne i zaborave na bliskost, ljubav i intimu. Daje nekad i seksualnu blokiranost. Ljubav može trajati, biti stabilna dokle god ta Venera (balerina) plaše u toplini a ako dođe zima (Saturn) kakav će to ples biti? Balerini će postati hladno i prestaće sa svojom igrom.”

Možete posmatrati kao natalnu poziciju ali i kao aspekt u sinastriji. Daje karmičke priče, često tajne, paralelne sa nekom blokadom, krizama ali jakom povezanošću..Osobe se vraćaju jedno drugom mnogo puta…Ah, mogla bi da pišem do sutra o ovom aspektu…

Autor teksta Atrolog Ivona Dubravka Beara

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png