TekstoviVenera u kvadratu/opoziciji sa Plutonom

01/10/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/10/71647720_520076528769205_1732231598343979008_n.jpg

Venera u kvadratu sa Plutonom je potencijalno težak aspekt koji zahteva pozitivan pristup, strpljenje, odgovornost, toleranciju i na prvom mestu zrelost. Ako to ne uspete da pokrenete, možete otići u mračnu stranu ovog planetarnog aspekta, u sukobe, posesivnost, jaku ljubomoru, možete lako upropastiti emotivnu ili bračnu vezu i dovesti  je do raskida kao i do pretvaranja ljubavi u mržnju. Ovo zadnje je prisutno baš u nekim esktremnim slučajevima.

Kvadratna energija Venere i Plutona je najuočljivija u romantičnim odnosima. I ta energija pretvara intezivna osećanja u želju ili potrebu za kontrolom ili manipulacijom. Zdrava ljubomora je okej ali ovde pričamo o onoj drugoj vrsti ljubomore. Sve gore navedeno, može lako uništiti odnos. Venera predstavlja ljubav kao i novac. Tako da može doći do problema u odnosima u smislu, ko ima veću kontrolu, ko ima veću moć, ko više zarađuje itd. Bilo koji korak da napravite u vezi nadmoći, oštetiće odnos. Znači potrebno je strpljenje i tolarancija. Ako nemate u sebi ove negativne osobine sve će biti u redu a ako ih ispoljavate i imate u sebi, onda radi lične sreće smirite tamnu stranu u sebi.

Svi znamo da postoje osobe koje su ljubomorne i posesivne, posmatrajući neke od njih došla sam do zaključka da je to njima normalno, da to vole i da samo na taj način mogu da dožive ljubav ili da opstanu u nekom odnosu. Međutim, ne opstaju, naravno, već prelaze iz jedne priče u drugu uništavajući ljubav I osobe sa kojima su. Baš takve osobe se retko kad zapitaju zašto su nesrećne. Neke osobe pristaju da budu u takvim manipulativnim  odnosima iz straha (Pluton). Potražite pomoć i nemojte da dozvolite sebi da trpite i patite. Ako pogledamo onu najmračniju simboliku Venere kao ljubavi a Plutona kao smrt, šta dobijamo? Dobijamo smrt ljubavi usled jakih sukoba, posesivnosti, manipualcije, ljubomore i kontrole od strane jednog partnera. Niko nikoga ne može da natera da ga voli ako to ne želi.

Aspekt ukazuje na mogućnost prekida veza i brakova, probleme na sudu, ucene oko alimentacije, nasilno ponašanje, nasilje u porodici takođe. Nezrele osobe i one koji su na nižem psihološkom nivou biće spremne na svaku vrstu manipulacije  i ucene kako bi zadržale nekog pored sebe.

Tranzitna pozicija: Kada tranzitni Pluton aspektuje natalnu Veneru ili obrnuto, kada je  tranzitna Venera u kvdratu ili opoziciji sa natalnim Plutonom može doći do sledećih stvari. Ovaj aspekt donosi stres u intimnim odnosima zbog jakih negativnih osećanja, odabacivanja, problema u vezama na daljinu kao i u onim vezama koje se baziraju na sexu bez emotivne bliskosti itd. Većina ovih prepreka proističe iz sopsstvenih strahova i kritike ili suočavanja sa nečim što ne želite da čujete.

Neke osobe se pod ovim uticajem osećaju depresivno i usamljeno a neke posesivno i osvetoljubivo. Novac je usko povezan sa ovim tranzitom, tako da postoji opasnost od gubutka novca i ne preporučuju se veći finansijski rizici.  Ovaj period je nepovoljan za veće finansijske transakcije i odluke, može doći do gubitka veće količine novca. Pod ovim aspektom nikako ne pokretati privatan biznis ili započinjati novu poslovnu saradnju.

  1. Možda osećate da su ljubav i seks dve različite stvari
  2. Možda ste nekad davno povredili nekoga a sada imate osećaj da vas niko ne voli,tj da niko ne može da vas voli.
  3. Možda ne razumete da i ljubav može biti izražena sexom. Neke osobe osećanja izražavaju kroz intimnost dok druge mogu otvoreno da govore o njima.

Rešenje je u ljubavi. Ljubav je lek i ljubav je isceljenje.

 

Vaš astrolog Ivona Dubravka Beara

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png