TekstoviVenera u kvadratu sa Saturnom- tranzit i natal

23/09/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/09/56119778_998748556989260_3510559276789661696_n.jpg

Tranzitna pozicija: U periodima kada je Venera u kvadratu sa Saturnom dolazi do baš jakih kriza, problema, zahlađenja u emotivnim kao i bračnim odnosima. Trenutno na nebu imamo kvadrat Venere i Saturna – (Venera i Saturn biće u egzaktnom kvadratu 25.09.2019 u popodnevnim časovima) ali će se ovaj uticaj osećati sve do 01.10.2019. Ovaj tranzit može doneti stres intimnim vezama zbog gušenja, pritisaka u prethodnom periodu, negativnih osećaja, daljine ili drugih problema u vezi. Npr: Neko se nalazi u nezdravom odnosu gde je partner ili partnerka konstatno ljubomorna, posesivna, sklona kontroli pa prva osoba trpi i onda kad nađe ovako neki težak tranzit, ona prosto pukne, ne može više, bude slomljena. Ovaj tranzit je jako dobar za otrežnjenje od veza u kojima se ne osećate slobodno, ispunjeno, živo. Takođe je potrebno da sagledate šta treba da promenite kod sebe (ukoliko ste skloni sukobima, ljubomori itd) kako bi odnos u narednom periodu bio bolji, kako bi sačuvali ljubav, ukoliko je već niste oterali od sebe.

Pod ovim tranzitom dolazi do prekida veza, većih kriza, teške komunikacije, prosto se oseća hladnoća, emocije kao da su sakrile…Morate se suočiti sa ličnim strahovima kao i sa greškama, ukoliko ste ih imali. Naravno kada prođe ovaj tranzit, ljubavni i bračni odnosi koji su čvrsti sa iskrenim emocijama, vratiće se u normalu a oni koji to nisu doživeće konačan kraj. Naravno sve to zavisi od ličnih uticaja planeta u natalu kao i u uporednom horoskopu. Sada ne ulazite nikako u ljubavne veze.

Ukoliko se osećate depresivno i usamljeno pustite nek prođe, to je normalno u ovakvim periodima. Okrenite se sebi, dajte prostora osobi koju volite, ne ulazite u izbiljne rasprave, nemojte pokušavati da nešto poboljštae na silu, pročitajte dve, tri dobre knjige i razmislite šta je za vas ljubav.

Natalna pozicija.Ovde put ljubavi nije uopše lak, samo ukoliko su Venera i Saturn u znacima se dobro ne osećaju pod jedan: (npr: Venera u Ovnu, Saturn u Raku, ima još planetarnih kombinacija), pod dva: ako je u pitanju aplikacioni aspekt (aplikacioni aspekt je aspekt koji vremenom jača) i ako dispozicija planeta nije dobra. Ako je sepracioni aspekt a dispozicija planeta loša, onda nemamo dobru sliku a ako je pozitivna, onda ovaj kvadrat Venere i Saturna sa vremenom donosi dobru emotivnu, bračnu priču, stabilnost.

Treba izaći iz zamka, otključati sve brave, pronaći put svetlosti. Ovo vam je kao hod po oštrom kamenju, pa se nekad i dobro ubodete kako biste došli do cvetnog vrta. Treba se potruditi da se neplodno tlo učini plodnim. Davanje i primanje ljubavi ovde ne ide prirodnim tokom. Puno teškoća, odbacivanja, rušenja odnosa i blokada. Emotivni odnosi su ponekad veoma frustrirajući. Sa ovim aspektom treba da radite na sebi, da na prvom mestu volite sebe i da ne dozvolite da budete potčinjeni ili nečija žrtva. To nije ljubav. Neke osobe izberu sigurnost ali bez ljubavi i to im odgovara. Ali nije tako sa svima. Dužnost i tradicija su često usko povezani sa emocijama (mada je pitanje koliko su te emocije istinske, zdrave, realne) a neke osobe nesvesno zaglave u braku, nekoj emotivnoj vezi bez ljubavi. I onda se muče, znaju da su nesrećni ali ostaju uporni. A zašto? Tu je prisutan veliki strah od nečeg novog, strah da rizikuju, strah da završe sa tim odnosom, strah od samoće. Ponekad i nema načina da osoba ode iz ovakog odnosa (nedostatak finansija za normalan život, uticaj roditelja, tradicionalno vaspitanje itd) ali u tom slučaju je ipak potrebna borba, rad na sebi, sticanje samopuzdanja. Takve osobe treba da pokušaju da učine svoj život bar malo lakšim.

Slika jeste često jako teška i donosi naručito u mladim godinama puno bola, prekida, ljubavi ne mogu da se održe kao i puno žrtvovanja. Sa godinama je situacija dosta povoljnija, mada ipak ta karma mora da se neutrališe ili ublaži, u zavisnosti od vrste karme, kako bi sve krenulo u pozitivnom pravcu

Imamo sliku sigurnosti, bezbednosti i odnosa koji je preduzeće. A gde je tu ljubav ? Sa ovim aspketom možete privući partnere koji su škrti na izjavama ljubavi, ne pokazuju emocije, deluju hladno. Ali to je samo površinski. Toplina dolazi iznutra samo je pitanje ko kako doživljava  ljubav. Ovde treba izabrati sve  kad krene unazad , da li ostati žrtva u prividnoj sigurnosti ili ne. Kad postane teško treba pustiti, otići iz te priče. Treba naći snagu u sebi jer koja je poenta ostati u nečemu tako hladnom, bez ljubavi, u nečemu gde vam nije dobro. Sve zavisi šta je prioritet. Svako je dostojan ljubavi i svakom je suđeno da pronađe. Neke osobe ikao su emotivno prazne, iako su u odnosu koji ima pada teško, u kome se ne osaćaju voljeno , one I dalje ostaju tu gde jesu, neko radi prividne sigurnosti, neko iz straha a neko jer nema materijalne mogućnosti da nastavi dalje sam. Naravno postoje osobe sa ovim aspektom koje su srećne imaju dobre brakove, stabilne emotivne veze jer nemaju karmička opterećenja i dispozicija planeta je pozitivna. Ukoliko je u pitanju opozicija Venere i Saturna, onda je u nekim situacijama dosta lakše.

Astrolog Ivona Dubravka Beara

 

 

 

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png