TekstoviVenera u znaku Device

27/08/2019by Ivona Beara0
https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/08/za-sajt-venera-u-devici.jpg

Venera u Devici je u znaku gde se dobro ne oseća (u znaku svog pada) jer kakve veze ima razum sa osećanjima? Pa u bajkama i nema ali život i nije bajka. Svaka Venera ima svoje dobre i loše strane, tako da ne možemo sad striktno reći e ova Venera ne valja a ova će doneti divne ljubavi.

Moramo pogledati gde se nalazi Venera i koje aspekte gradi sa ostalim planetama kako bismo dobili pravo tumačenje, realnost ili fanataziju. Uzmimo za primer njenu drugaricu koja živi prekoputa nje i koja noćima gleda ljubavne filmove i uživa u svom imaginarnom ljubavnom svetu. Za Veneru u Ribama koje je egzaltirana kažu: odlična pozicija Venere i ona uživa u svojim savršenim (nekada izfantaziranim ljubavima) dok je Venera u Devici u stalnoj potrazi sa savršenošću u partnerskim odnosima.

Iz mog astrološkog iskustva više su ostvarile osobe u partnerskim odnosima, one sa dobro aspektovanom Venerom u Devici nego osobe sa Venerom u Ribama (ona zna često da donese, platonske, tajne, paralelne, ili prosto umišljene ljubavi, samoću,  naravno ne kod svih).

Pronašle su sigurnog, inteligentnog, pažljivog i vrednog partnera. Realnost jeste realnost, dok Venera u Ribama sve to nekako projektuje u smislu šta joj odgovara, prija i šta joj se svidja i to prihvati, a mane, istinu da je totalno promašila izbor partnera zamagljuje osećanjima, dok Venera u Devici to ne radi.

Zato ne možemo kažemo nikako da je loša, jer i nije. A druga istina je da većina muškarca u današnje vreme voli, ogranizovane, pametne i sposobne žene, mada beže od onih koje puno zanovetaju.

Kakvu ljubav želite, tj kakvog partnera želite? Venera u Devici (ako je dobro aspektovana i ako ostatak horoskopa to podrzava) tačno zna kakvu  i zna kako da se najbolji način ostvari sa partnerom kako bi emotivni ili bračni odnos trajao. I ona kao takva,  stalno se  trudi da unapređuje odnos a ne da ga ruši, uništi kao Venera koja nije dobro aspektovana. Zna dobro, koliko je potrebno kritike, analize, proračuna, uzajamnog davanja, truda, poštovanja. Sve ona to radi jer to u njoj ali skladno, umereno  i bez drame.

Ona je praktična, pouzdana i želi, tj smatra da sve to treba da joj i bude uzvraćeno. Kako ćete održati neku vezu? Pa rešavanjem problema i međusobnim poštovanjem ako ima ljubavi. Ona je mastor u tome, samo ako ne pretera.

Šta se dešava kada je Venera u Devici ugrožena od malefičnih planeta? Ili ako i nije, a osoba je zbog nekih drugih planetarnih aspekata nezrela, sklona ljubomori, posesivnosti, kontroli, dešava se da ona sama preteranim analiziranjem, kritikom, sitničavošću uništi vezu, brak i doprinese tome da emocije sa druge strane utihnu, ohlade se, nestanu. I posle nastavi i dalje da nervira sebe, misleći da on nju nije zaslužio, da nije bio vredan njene ljubavi jer ne vidi širu sliku. A sama ga je odgurnula od sebe. Bila je previse izbirljiva, kritična, analitična, stalno je zanovetala i svoje i ovako visoke standarde je napravila još većim.

Kada je energija ove devičanske Venere usmerena pravilno onda imamo sliku zdrave (Devica je zdravlje), normalne, prosperitetne i veoma zahvalne ljubavi. Njen prvi i najteži zadatak jeste kako da postane fleksibilnija i drugi kako od te  prevelike želje za perfektnom ljubavlju ne dobije propali projekat.

Voli svoj posao, teži da sve odradi detaljno i odgovorno ali nije sklona eksponiranju. Vrlo često se ljubavne veze rađaju tamo gde se ona najbolje oseća a to je u poslovnom okruženju. Venera je planeta ljubavi i signifikator braka a znak Device simbolizuje posao kao i zdravlje. Znači imamo spoj ljubavi i posla. Praktična je i zna sve da odlično iskombinuje kako bi doživela potpuno zadovoljstvo i sreću. Naravno, ovo važi samo ako je osoba na višem psihološkom nivou i ako ovu energiju emituje zdravo.

E sada, ja malo skačem sa dobre na onu malo lošiju stranu ove Venerice ali nema veze, shvatićete ili pročitajte tekst ponovo jer dok sam pisala ovaj tekst, Merkur (planeta komunikacije i pisanja je bila u svojoj senci.) Šta sam htela da napišem? A da, Venera u Devici bi htela da odmah zna da li je to to, da li je ta ljubav prava, iskrena, da li će joj partner biti  zauvek veran. Ona bi to htela da sazna i pre nego što zakorači u bilo koji ljubavni odnos. Slažem se, to bi bilo super ali je nemoguće i nije prirodno. Potrebno je vreme kako bi došlo do ozbiljne povezanosti, jakih emocija i bliskosti između dve osobe. Šta se dalje dešava? (ista simbolika i kad ljubavno počinje u znaku Device). Ona onda krene da se predomišlja, analizira, hoće ili neće, zapisuje šta spada u kolonu Za i šta u kolonu Protiv i dok ona vredno radi na tome, taj dasa se već izgubio iz njenog vidokruga. Znači taj uticaj može doneti i dosta propuštenih šansi kao i osećaj ili istinu da dobija ljubav na kašičicu. Tačno je da neke osobe sa ovom pozicijom Venere ne dobijaju dovoljno ljubavi ali takođe je tačno, da ne umeju da je prepoznaju. Ključ svakog uspešnog odnosa je da se na zdrav način povežete sa svojim partnerom i da budete sigurni da ste voljeni. To je sve što ova Venera priželjkuje.

Kada Venera tranzitira znakom Device vreme je da učvrstite svoj ljubavni život i da radite na odnosu da bi ljubav trajala i opstala. I doći će do prekretnice na ljubavnom planu, na jedan ili drugi način u zavisnosti kako vam je venera aspektovana. Oni koji su zreli i posvećeni osećaće se još dublje i bliže nego do sada. Mudro iskoristite ovu energiju da ne bi druga polovina odlučila da ipak ode jer ne može da izdrži tu konstatnu tenziju i kritikovanja.  Potrudite da se ne razbolite od ljubavi ili da ljubav koju imate učinite bolesnom. Znači zaljubite se pametno i negujete zdravu ljubav.

Megan Merkl inače ima Veneru u Devici…Koliko ta njena ljubav u sebi nosi odgovornosti ?  <3

Vaš astrolog Ivona Dubravka Beara.

 

 

 

 

 

Ivona Beara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/placanja.png

Copyright © 2019 All Rights Reserved. SAŠA COLIĆ PR AGENCIJA ZA ASTROLOGIJU ASTRO SPACE BEOGRAD (ČUKARICA). (+381) 64 0149 774

https://astro-space.net/wp-content/uploads/2019/06/trusted-site-seal_add.png